Blog Detail

Fundacja Bieszczadzka zaprasza liderów i członków organizacji pozarządowychna pierwsze  szkolenie realizowane w ramach  projektu„Zdejmujemy koronę i wspieramy bieszczadzkie NGO” Temat szkolenia: Praca online - zastosowanie mediów społecznościowych i komunikatorów w codziennym działaniu NGO i grup nieformalnych.  Szkolenie odbędzie się w trybie online za pomocą komunikatora Zoom,w dwóch poniższych terminach ( proszę wybrać ten termin, który pasuje Państwu bardziej)

Lokalny Ośrodek Wiedzy i Edukacji, działający przy Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych w Ustrzykach Dolnych przygotował ofertę bezpłatnych warsztatów on-line dla pełnoletnich mieszkańców powiatu bieszczadzkiego. Zapisy elektroniczne znajdują się pod poniższym adresem internetowym: 1.       Ekologia w praktyce:  https://

Towarzystwo Altum Programy Społeczno-Gospodarcze zaprasza do udziału w projekcie. Projekt skierowany jest do osób: ·       w wieku 15-29 lat, ·       zamieszkujących  województwo podkarpackie, ·       niepracujących lub zatrudnionych na umowę krótkoterminową lub cywilnoprawną lub odchodzących  z rolnictwa

Nadchodzi jesień w Bieszczadach, a wraz z nią czas na Kresy. Przed 69 laty późną jesienią w Bieszczady przyjechali Kresowianie. I choć przyjazd ich nie był dobrowolny, a wymuszony sytuacją polityczną przywieźli ze sobą „kresową duszę”.Kto z nas nie słyszał „Tajoj”, „Nadejszła wiekopomna chwila”, „Koniec świata!” , a kto nie smakował „kuti”, „zupy ziemniaczanki” i „placka z jabłkami” i choć przywykliśmy, że ludzie u nas mówią z zaśpiewem powstaje pytanie skąd ten akcent?Stowarzyszenie Bieszczadzki Uniwersytet Ludowy oraz Fundacja Bieszczadzka wraz z grupą społeczników: Panią Grażyna Kwiatek, Panią Bożeną Płocką, Panią Leokadią Sobiecką, Panią Adolfiną Ner oraz

Fundacja Bieszczadzka serdecznie zaprasza przedstawicieli organizacji pozarządowych, bibliotek, domów kultury i grup nieformalnych z terenu gmin: Ustrzyki Dolne, Czarna, Lutowiska, Olszanica, Solina, Lesko, Sanok, Tyrawa Wołoska , Baligród , Cisna, Komańcza i Bircza do udziału w spotkaniu szkoleniowo-informacyjnym dotyczącym Regionalnego Konkursu Grantowego Równać Szanse 2020 Termin szkolenia: 23 września ( środa) 2020r. w godzinach 15.00 do 19.30Miejsce : sala konferencyjna w siedzibie Starostwa Powiatowego, Ustrzyki Dolne ul. Bełska 22Prowadzący: Artur Łęga- Kierownik Programu Równać SzansePolska Fund

Fundacja Generator Inspiracji zaprasza na szkolenie "PODKARPACKIE FIO LOKALNE" które odbędzie się 21 lipca 2020 o godzinie 16.00 w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Ustrzykach Dolnych ul. Bełska 22 (wejście od ul. Pionierskiej)

17 czerwca 2020r. Zarząd Fundacji Bieszczadzkiej zatwierdził listę rankingową wniosków zgłoszonych do konkursu Działaj Lokalnie XI-2020, sporządzoną na podstawie oceny wniosków przez Komisję Grantową funkcjonującą przy Fundacji Bieszczadzkiej. Środki finansowe otrzymane z Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności oraz dodatkowe pozyskane przez Fundację Bieszczadzką pozwolą na dofinansowanie 13 spośród 16 zgłoszonych wniosków. Nagrodzonym gratulujemy w imieniu Komisji Grantowej i Zarządu Fundacji Bieszczadzkiej, zaś organizacjom, które nie znalazły się wśród dofinansowanych dziękujemy za udział w konkursie.

Fundacja Bieszczadzka informuje, że od 29 kwietnia do 15 maja 2020 w siedzibie fundacji przy ul. 1 Maja 16 odbywać będą się konsultacje indywidualne w zakresie przygotowania wniosku do konkursu grantowego Działaj Lokalnie 2020. Osoby zainteresowane konsultacją indywidualną proszone są o wcześniejsze ustalenie terminu konsultacji ( dzień i godzina) pod nr tel. 881 537 554.

Fundacja Bieszczadzka- Ośrodek Działaj Lokalnie, ogłasza kolejną edycję Programu Działaj Lokalnie. Wnioski do Działaj Lokalnie XI-2020 należy składać wyłącznie poprzez generator wniosków dostępny na stronie  www.dzialajlokalnie.pl i www.fundacjabieszczadzka.org W XI edycji Programu „Działaj Lokalnie -2020” wspierane będą projekty, które inicjują współpracę mieszkańców na rzecz dobra wspólnego. Uprawnione do wnioskowania będą organizacje pozarządowe oraz grupy nieformalne, w imieniu których wniosek zło

Informujemy, że od dnia 13 marca 2020r. do odwołania, pracownicy Fundacji Bieszczadzkiej i Podkarpackiego Ośrodka Wspierania Ekonomii Społecznej wykonują swoje obowiązki w systemie zdalnym. W razie potrzeby prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem: Bogusław Pyzocha- tel: 601 055 457 Lucyna Sobańska- tel: 881 537 554 Iwona Gratkowska- tel: 514 273 130 Zarząd Fundacji Bieszczadzkiej